min första gång

I fredags var det en lite halvtrist dag så för att hitta på nåt tog vi med oss barnen och bilen till en biltvätt, hoppade in, satte varsitt barn i knät i framsätet och drog igång. Ingen av oss hade tvättat bilen i biltvätt förut så det var en upplevelse för oss alla 4. Ren och fin blev bilen som tidigare var helt nersölad av alla flugor som smashats mot huven och fronten när vi bilade till Stockholm. Ett eget inlägg med bilder från resan kommer när jag är hemma och i närheten av kamerasladden. Just nu befinner vi oss i Jonas föräldrars hus då de är bortresta. 
bild tagen inifrån i bilen när vi satt i biltvätten
 
På kvällen kom Helena o David över och grillade lite...jag gjorde potatisgratäng och tsatsiki och de hade med sig kött, smarrigt blev det, till efterrätt hade jag gjort sur rabarberpaj :) När barnen somnat blev det lite TP som jag vann!!!
 
 
 
Fotboll i väntan på maten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

trevlig dag i NB

Hej!! Nu var det riktigt länge sen jag bloggade...det märks att det är semester, datorn å tv'n är inte lika prioriterade :) Här kommer lite bilder från när jag och barnen var till Norra Bro och hälsade på Stina och hennes goingar. Jag bakade en kladdkaka som vi hade med oss dit på fredagen (20/7). Till en början var Tilda jätteblyg och ´skulle sitta i mitt knä, ville inte gå iväg och leka utan att jag var i närheten...men efter ett tag..speciellt efter badet så släppte det :) En jättetrevlig dag hade vi och tillslut blev det så varmt så till och med jag och Stina var tvugna att doppa oss!
 
!
 
 
 
 
 
 
 
Tildas nya baddräkt...hon är så stolt över den fast den är 2 storlekar för stor och hänger på henne :)
 
 

friends

Igår, mitt i ösregnet gick jag till Susanne, efter att jonas kommit hem från jobbet. Va riktigt länge sen vi sågs, både med å utan barnen, men det va skönt att kunna sitta ner å prata ostört några timmar...god rabarberpaj fick vi också :)
inte just denna..men en lika god
 
Gick till Maxi ihop och bestämde att vi ska börja köra lite powerwalks ihop! Handlade lite och sen gick jag hem till Jonas (mindre pigg) och 2 barn som var superpigga. De hade sovit ca 2 timmar var tidigare på dagen...det var sånt väder, regn regn regn så jag lät dem sova. FAST jag visste ju att det skulle resultera i att de inte ville sova på kvällen...men är man beredd på det så är det ju ok. Bestämde oss för att ta en promenad, så jag och J tog varsin vagn och började gå, första stoppet blev på OKQ8 där vi köpte varsin glass...är det semeser o sommar så är det! Fortsatte sedan gå och hamnade hos Katta & Sebbe som var jätteduktigta och höll på med att bygga lekstuga på baksidan, gick bak och pratade lite men kunde inte stanna så länge...det kryllade av mygg!! Gick vidare och hamnade hos barnens farmor&farfar, klockan var nog 21.30 om inte mer. Stannade och snackade lite innan vi gick hemåt, på vägen träffade min faster och hennes man så vi blev ståendes o pratade med dom en stund också! Man hinner med mkt en onsdagskväll i Kumla! Barnen somnade direkt när vi kom hem iaf!
~~~~~~~~
 
Hunnit träffa många goa vänner idag...förstå vad skönt med semester så man hinner med det! Fast vilka träffar man...jo sina arbetskamrater, pratade med Malin om det idag...man träffar ju arbetskamraterna mer än sina andra vänner och till och med mer än sin sambo/familj så det är ju inte så konstigt att man saknar dom på semestern!!
 
Vid 9.30 åkte jag och barnen och hämtade upp Malin och sen styrde vi kosan mot Hovsta, dit Ann-Sofie m. familj flyttat, där mötte vi upp Anna som åkt i egen bil. Kul att se hur de bodde och träffa L o S. Tilda och Ann-Sofies dotter hoppade studsmatta medan Theo och L lekte på altanen. Tusen tack för att vi fick komma och för lånet av partytält o bärhjälp Erik, det kommer komma väl till pass på lördag då det verkar komma nån skrur eller två.
 
köpte med oss en inflyttningsblomma
 
God jordgubbspaj med glass fick vi :)
 
När vi skjutsat hem Malin åkte vi förbi Ellie och lämnade partytältet, stannade och snackade en stund o pratade ihop oss om det sista inför grillfesten på lördag. Sen åkte vi hem, åt mat och gick sedan (Tilda cyklade) till lekparken för att möta upp Lina och lilla Svea. Det va inte igår, tror inte vi setts med barnen sedan förra sommaren när vi bodde i huset. Men nu ska vi ses snart igen, har ju semester båda två!!
 
När vi kom hem ville inte barnen gå in så vi stannade ute och lekte lite på gården, Theo provade cyklen han fick när han fyllde 2!
 
Tilda hjälper till å puttar på
 
 Imorgon åker vi till Stina, Elisia och Elmer och hälsar på!! Ska bli skoj, riktigt länge sen vi sågs och nån sån här date har vi aldrig haft!