påskpyssel å bakning

I söndags trotsade vi regnet och tog oss till bibban där de hade påskpyntstillverkning
 
 
De fick göra massa fint som nu hänger där hemma i påskriset i köket. 
 
På em var det dags för simskola och när vi kom hem vankades det bakning...nån variant av moccarutor blev det och barnen gjorde det mesta själva 
 
 
 
 
 
 
Påskriset I bakgrunden :)
 
 Choklad runt hela munnen :)
 
 
Bra kvällsmat! ;)

facebook

För ett tag sen tog jag bort Facebook, var trött på alla som sökte uppmärksamhet genom sina tyck-synd-om-mig-statusar,  var trött på att se vad folk hade ätit till frukost eller hur länge de duschade och om vattnet var kallt eller ljummet, samr att swras barn var magsjuka och så en bild på en febrig unge på det. Sen var det mkt annat skit där som jag inte ville se, så som klipp på djur- och barnmisshandel. Ja, jag väljer om jag klickar och tittar på det, men jag vill inte ens behöva få upp och bli påmind om att dessa idioter finns...har inte Facebook för att bli irriterad varje dag. Så jag tog bort mig! Det var en sån befrielse. ..låter kanske larvigt men så var känslan. Går åt mer tid än man tror att "bara" kolla igenom statusarna man missat sen man va inne sist, för ofta så klickar man vidare och "ska bara" kolla det..å det..å det...å den fyller år ja..måste gratta. Nä men har dom fått barn?? Vilken söt, måste gilla, måste skriva, måste, måste, måste. Gah va skönt å slippa den stressen som jag tror det ändå undermedvetet blev. 
 
Men...
Stod ju på märkes-barnloppis här i början på mars och vill gärna sälja de saker jag inte blev av med, en bra grej med fb är deras olika säljsidor och speciellt de sidor som är riktade till speclla märken, där är det mer ordning, album och regler som ska följas...å gör man inte det tas både annonsen o medlemsskapet bort...alla andra säljsidorna kan vara röriga tycker jag men ändå så ett bra forum om man inte vill använda Blocket. Hursomhelst så gick jag med igen för några dagar sedan för att sälja av lite sker.  La ut 2 saker i pop-gruppen, en har hittills blivit såld. Ska väl lägga ut lite till och se om jag kan få in lite kosing. 
 
Det jag ändå känner är att jag inte saknat Facebook ett dugg, kollar igenom statusarna nån gång om dan om jag kommer ihåg,  gillar det jag tycker är nåt att gilla och annars glömmer jag bort att jag ens har det. Har inte appen utan måste in via Chrome vilket gör att jag inte har vanan inne och då blir det heller inte av. Nu måste jag ju börja hålla lite koll ifall någon skriver på sakerna jag lagt ut. Som det känns just nu så kommer jag försvinna från fb igen, eftersom det tar mer energi och tid än vad det ger.
 
Oj jag fick lite skrivet...heja instagram och bloggar är min slutkläm med det hela iaf :) Lev väl!
 
 
 

Mulle, påskpynt och babykläder

Uj vad vi hunnit med idag! Började dagen med sovmorgon till halv 8. Upp å göra frukost, packa mulleryggorna och iväg till Mulle.
 
Medan barnen var där åkte jag till Hallsberg och bytardagen i Saronkyrakan.
Fyndade 2 fulla kassar för 263:- katching å mer pengar över att handla för på nästa anhalt Dollarstore, köpte bl.a nya gardiner till sovrummet och en glasvas som jag är i STORT behov av. De jag har är aldrig tillräckligt smala/vida, höga/låga för att passa. Så nu är jag förberedd när det väl vankas blommor som tror sig kunna överleva i min vård. Kommer bild när jag örk! Förstår att ni spricker av nyfikenhet ;)
 
Åkte och köpte blommor och påskchoklad till fina Karro som fyllt år och när jag stannat till å plockat lite ris och varit å hämtat barnen i skogen så åkte vi och överraskade henne. 
Bild snodd från Karros insta
 
Hemåt, men först svängde vi förbi Anna och hämtade nyckel till jobbet ( min var kvar hemma ) och gick in o hämtade min morotstsatsiki jag haft med mig o glömt där i fredags, ville ha den till lunch. Hemma- lunch- pyttipanna (tog 3 av dina ägg Jocke ), glass, GODIS! 
 
 
Hänga tvätt, prata med en sjukling alldeles för många mil bort, diska, fixa stopp i toan och påskpynta. 
 
 
En pyntar och en äter godis
 
Den friska luften och maten tog på krafterna hos de små så vi vilade nån sekund i soffan innan det bar iväg igen...
 
Kan ju inte påstå att vi var själva på Marieberg...men de som känner mig vet att jag inte ger mig i första taget...hittade en plats nära ingången och väl inne var det bara att armbåga sig fram. vi fick ett häfte med rabattkunponger till de flesta butiker...farligt...nu måste
jag ju ta mig dit snart igen å fynda. Vi skulle iaf hämta Tildas jacka som jag lämnade in på lagning till PoP i förra veckan.
Men käre värld va fina baby-kläder de hade då...va så det sög till lite i livmodern, men det skakade jag av mig fort som 17. Får som tur är träffa en liten mini-människa i veckan och snart är det dags för Karro o Chrille att få sin lilla 2:a också...då blir det ännu mer gos. 
 
Sen ville barnen leka så jag bänkade mig i lekhörnan medan de lekte
Så skönt att slippa vinterjackan...mer sol å värme åt folket. Hörde dock att vintern kommer tillbaka på torsdag :/
 
Hemma vid 18, kvällsmat å snacks till Gladiatorerna 
 
Nu sover kottarna gott här i soffan 
 
Mamman är trött som en gnu...så snart blir det tandborstning å sänga. Hoppas ni haft en fin lördag!